1913lauwerkrans 2013
 • Looft den Heer

  Is een gemengd koor verbonden aan de baptistenkerk te Muntendam.Het koor bestaat uit ongeveer 40 leden. De repetities worden gehouden op woensdagavond van 19.45 uur tot 21.30 uur. U bent van harte welkom als lid. Momenteel zijn alten het meest gevraagd. Als Christelijk Groot Gemengd Koor worden veel optredens verzorgd. Het koor maakt deel uit van het Christelijk Groot Gemengd Koor Muntendam - Stadskanaal.

 • Voorzitter

  S. v/d Laan.

  Secretaris

  G. van der Wijk.

  Penningmeester

  A. Hartman.

  Bibliothecaris

  T.Klooster.

  Adjunct

  J. v/d Laan.

 • AGENDA 2018

  Zondag 25 februari
  Veendam
  Zangdienst Meander.Kaap de Goede Hoop 1
  Aanvang 10.00 uur .

  Zondag 13 mei..
  Muntendam
  Ochtenddienst
  10.00 uur

  Zondag 14 oktober
  Veendam
  Zangdienst Meander.Kaap de Goede Hoop 1
  Aanvang 10.00 uur .

  Zondag 11 november
  Muntendam
  Ochtenddienst
  Aanvang 10.00 uur

  AGENDA 2019

  Zongag 12 mei
  Veendam
  Kaap de Goede Hoop 1.
  Aanvang: 10.00 uur

  Zondag 20 oktober
  Veendam
  Kaap de Goede Hoop 1
  Aanvang: 10.00 uur.

 • Baptisten kerk

   church
  In 1959 werd vanuit de Baptisten gemeente Muntendam de gemeente in Veendam gesticht, wat inhield dat de Veendammer leden mee vertrokken. Vanaf die tijd schommelt het aantal leden van ‘Looft den Heer’ rond de 35. In 1966 werd de huidige dirigent, Johan W. Pots, als jonge dirigent door het bestuur gevraagd om de “dirigeerstok” over te nemen en tot op heden is hij nog steeds dirigent. In het kader van het 100 jarig bestaan, en het feit dat Johan W. Pots al 55 jaar dirigent is, wordt er op 9 maart als Chr. Groot Gemengd Koor weer een CD opgenomen in de Rooms Katholieke kerk te Ter Apel. Hieraan werken mee hun vaste organist Ronald IJmker en het trompetduo Maurisch en Janita van Dijk. Het koor is opgericht in 1913 en is daarmee dan 100 jaar oud. Het heeft veel ups en downs gekend in de loop van de tijd.Maar de wil om het evangelie zingend te brengen is tot op de dag van vandaag gebleven.Graag verlenen we medewerking aan kerkdiensten in verzorgings of verpleeghuizen. Ruim 25 jaar geleden is het koor samen met het kanaalster koor Polyphonie het Christelijk Groot Gemengd Koor begonnen.Door toeval is het eigenlijk ontstaan.Aanleiding was het 25 jarig jubileum van Johan W. Pots dirigent van beide koren die ook nu nog dirigeert voor beide koren en natuurlijk het CGGK. Dit ook alweer ruim 25 jaar. Het 50 jarig jubileum van Johan W. Pots is inmiddels op grootse wijze gevierd.Inmiddels zijn we samen met Polyphonie gegroeid tot ruim 100 leden. Het 100 jarig jubileum is 10 maart 2013 op feestelijke wijze gevierd.
 • Christal church L.A

  christal church

  2004.

  Joh. W. Pots

  dirigent

  Muntendam

  repetitie

  Repetitie avond.  Johan W. Pots is in 1943 te Stadskanaal geboren. Vanaf z'n achtste jaar volgde hij muziek- en orgellessen bij Klaas Eisinga. Vervolgens bij Wim Dalmaijer in de Gereformeerde kerk aan de Poststraat te Stadskanaal en bij Wim van Beek in de Martinikerk te Groningen. Vanaf 1979 is de bekende Kamper organist Jan Zwanepol jarenlang zijn leermeester geweest. Toen Pots 14 jaar oud was kreeg hij z'n eerste benoeming als koor-dirigent (jeugdkoor) en als kerkorganist van de Baptisten kerk te Stadskanaal. Sinds die tijd heeft hij zonder onderbreking vele koren geleid (in zijn militaire diensttijd kreeg hij er speciaal verlof voor) en is hij als organist werkzaam geweest. Al jaren is hij dirigent van de gemengde koren "Polyphonie" in Stadskanaal en "Looft den Heer" in Muntendam. Deze koren vormen samen het Christelijk Groot Gemengd Koor. Ook het Chr. Mannenkoor Stadskanaal staat onder zijn leiding. Als instrumentaal begeleider van Project-Mannenkoren maakte hij concertreizen naar Georgië, Tsjechië, Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Rusland, Estland, Letland, Hongarije, Oekraïne, Californië (o.a. Crystal Cathedral) en Brazilië. Tijdens zijn 40-jarig jubileum in 1998 werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De beleving van muziek en de inhoud daarvan is bij hem heel belangrijk. Door die beleving hoopt hij toehoorders bij het muziekgebeuren te betrekken.
 • Adres : Baptisten Kerk
  Kerkstraat 120, Muntendam

  Repetitie's worden gehouden in de zaal achter de kerk.
  Iedere woensdag om 19.30 uur wordt er gerepeteerd

  Voor info kunt u contact opnemen met de secretaris van het koor.

  Mijn gegevens zijn:


  Mijn vraag

   
  Copyright © 2016 - All Rights Reserved - H.Troff •
  Designed by Website Templates

  Baptisten Muntendam.nl